Komuniti

Pendapat komuniti: Kelantan lawan Perak

May 20, 2014
Hit: 1045
Written by
Pendapat komuniti: Kelantan lawan Perak
Bagi yang menyaksikan perlawanan Kelate vs perak malam tadi sama ada live streaming atau di stadium.. apa komen anda tentang mutu permainan kelantan adakah sama seperti sebelum ini atau semakin meningkat?

 

Amir 'Flaming Coffin' MohamedBagi ambo hok tok panda sepak bola ni...Game play Kelate semale bagus...memey gol kurang tapi keno tgk aim sebenar dalam game tu...perkara paling menjadi keutamaan barisan skuad trw semalam adalah menguasai dan mendominasi keseluruhan perlawanan dan mereka berjaya...dominasi penuh sepanjang 95 minit...boleh dikatakan secara kiraan mudah...penguasaan perlawanan semalam atau dominasi perlawanan: Kelantan (68%) - Perak (32%)...cuma beberapa pemain Kelantan perlu tingkatkan mutu kawalan bola agar Kelantan boleh wat total domination dalam setiap perlawanan selepas ini...a very good and simple game play by Boateng and the whole team...ternyata dominasi oleh pasukan Kelantan berjaya memberi tekanan kepada pasukan Perak...bukan hanya di atas padang malah turut memberi tekanan hebat ke bangku simpanan pasukan lawan...
 
Hafiy Azharsemakin meningkat cuma tdk bgtu ketara . sperti biasa , hnya bleh score 1atau 2gol sj dlm stiap match . musim nie br 2 kli klantan berjaya score lbeh 2gol . tp nmpak sdkit kemas berbanding sblm ini
 
Shidi DanishCredit utk Brendan, Kecik, Shawky n Ala...cukup rajin...trutama Brendan yg kerap bantu ptahanan...ala plak stedy dgn hntaran trus pd pnyerang n sayap...piya sdikit tggelam n bazir bola bila conner kit...asyik2 nk buat bola in swinger pah ceroh...ksimpulannya ptahanan harus d perkemaskan lg...pmain muda sprti izwan n kecik smkin matang...pnyudah kita tnggu tngok aksi gndingan Toge n Doe...insyalah target 5 terbaik liga n final FA tercapai...
 
Mohd Dzuraidi Abu TalibBrendan gan pemain terbaik semale....rajin, hantaran kemas dan cepat kembali ke posisi asal slps bertahan.....patut buleh wakil malaysia doh setaro ni!!!!!!!kemah keming ganding dgn shawky!!!
 
  • Ajissalleh SallehPmainan smkin laju dan mnarik tutamanye kechik smkin lincah dah teknik myerang smkin baik cuma pyudah kurang mjadi sybas
    Bonteng
  • Iwe TupazrPermainan ok dh,strategi menarik..cma prtahanan ckit jh lmoh..tgah meme steady,piya n brendam gam xptus2 cri bola passing ko striker..klu keseluruhan gk bleh oyk kemah dh game male cma kna bekki bhgian prtahanan ckit jh npok xsdak..buat yg trbaik TRW,sek kito jange pecoh!!!GKG
  • Che Abdullah Mamathok ambo dok perati lah. Maine ado bnyok beruboh doh. Napok pemain panda doh ambk bola kaki gu lawe. Cumo sapoter agok kure gamak skit. Kalu di stadium jdt stat game sapa hbis tk bereti bg smangat kn pemain. Harap stsmiv ake jd supo thun lpas sapa dpt anugrah klab penyokonp terbaik ko rano sek kto. Maso lawe Felda aritu napok maine sdak selepah keno 3gol sbb sapoter bui smangat luar biasa.harap lepas ni jd gitulah.buke time sumbat gol jah.ni lah pandenge ambo.
  • Volley Syariff AlikAda peningkatan cuma di babak akhir permainan, pemain agak leka menyebabkan perak dapat satu gol. Kalau kurang bernasib baik mungkin kita gagal pulang dengan mata penuh. Apa pun, gaya permainan dan mood player sangat positif di bawah boateng. Gkg.
     
    • AChik Farizahan AwangSemakin meningkat THE RED WARRIOR..tapi bakpo reff n FAM koho gong?
    • محمد شهىدانbagi kawe menarik dan bagus.. cumo nok lawe team top5 liga masih sakit...
      GB pandai atur player dan tukar2 player. permainan male byk menyerlahkan bakat setiap player.. 1st 11 male tadi kawe minat..walau def kure.. GB pandai imbangi di setiap kekurangan.. striker import takdok, maka tengah kena hidup.. dgn adanya shawkey gan dan piya..meme gabungan midfielder terbaek klate ada loni. shawkey keyplayer tgh..
      walau def lemah male td, tapi tgh dan wing tutup kelemahan tu.
      kalu sebelum ni ambo nok menna iwe seli jadi 1st 11, dan doe jadi sub.. tapi kali nim tanpa doe..striker kita hidup.. byk try walau xmasuk.. bayangkan kalau kita ada striker import yg berbahaya? harap2 tagoe buleh..
      paling best male td, player2 kita pada prestasi lebih tinggi dari biasa.. brendan gan paling menarik, piya pun lebih yakin, nazri pun hebat cuma roypy dgn t.bulloh jer masih xberubah..
     
Read 1045 times
Rate this item
(0 votes)

Mat Alem Kelate di Kota Paris

May 05, 2014
Hit: 1186
Written by
Mat Alem Kelate di Kota Paris
Dlm kedai ni laaaa duo ore negero tanyo kawe mapla hok kawe lilit tekok ni dapat mano...(dio tanyoo)baggo kawe beli mapla ni maso kelate kaloh ngn s.darby d selaye rituuuu.
 
- Jika berminat kirimkan gambar anda dengan semangat The Red Warriors kepada kami di Facebook page @ group The Red Warriors Malaysia
Read 1186 times
Rate this item
(0 votes)

KPI Boateng top 4 liga

May 04, 2014
Hit: 1049
Written by
KPI Boateng top 4 liga

Keupayaan George Boateng sebagai jurulatih pasukan Kelantan bakal dinilai melalui KPI menduduki 4 tangga teratas Liga Super serta mengekalkan kecemerlangan dalam sainganPiala FA & Piala Malaysia.

Mampukah Boateng mencapai KPI ini? Kita nantikan sehingga tamat saingan Liga Super sama ada beliau mampu mencapai sasaran yang ditetapkan KAFA atau sebaliknya.

Seruan saya,datanglah dan penuhi lah stadium KB selasa ini untuk saingan Piala FA (separuh akhir)Kita hanya ada dua langkah lagi sebelum berkonvoi ke Bukit Jalil.Gunakan sebaiknya dua langkah ini.Saya percaya kita mampu lakukan sebagaimana Terengganu (2013) kedah (2012) selangor (2011) dan N,Sembilan (2009) kita tewaskan...di saingan separuh akhir.Doakanlah kejayaan untuk semua.

Read 1049 times
Rate this item
(0 votes)

Obinna tetap dihati penyokong Kelantan

Apr 24, 2014
Hit: 1344
Written by
Obinna tetap dihati penyokong Kelantan

Terima kasih Obinna Nwaneiri, jasamu tetap kami kenang hingga akhir hayat kami bersama The Red Warriors.

"Obinna nwanneri pertahanan yang terbaik pernah sy bermain bersama.beraksi bersama beliau 1 proses pembelajaran yg berguna bg sy dan rakan2. dia adalah rakan dan mentor dlm pasukan kehadiranya membantu trw meraih kejuaraan.ibarat abg sulong dlm family itulah obinna nwanneri.mungkin jodoh kami bersamanya tidak panjang tp persahabatan kami kekal selamanya.TQ obinna jasamu dan pengorbanan mu akan dikenang. ‪#‎legend‬ ‪#‎respect‬ ‪#‎trw‬"

- Instagram @khairulfahmiapex


R.E.S.P.E.C.T ... Terima Kasih Obinna Nwaneri... sesungguhnya anda telah berjaya memahat nama sebagai salah seorang PEMAIN LAGENDA dihati kami, penyokong KELANTAN.. TERIMA KASIH.. TERIMA KASIH


Kehilangan obina dr radar trw...ramai yg sedih..tp tidak dinyatakan sebab2 kehilangan itu..sama mcm mh 370..mungkin ada konspirasi dr pihak ke 3...????


My most memorable pix of Obinna Nwaneri
Pemain import Kelantan Obinna Nweneri kecewa setelah gagal memanfaatkan bermain di tempat sendiri selepas hanya mampu seri 1-1 dengan T-Team dalam saingan Liga Super 2012. Kelantan yang sebelum itu mendahului hasil jaringan Nurul Azwan Roya pada minit ke-42 sebelum Khairul Izwan menyamakan kedudukan pada minit-74 sekaligus mencuri 1 mata dari Kota Bharu. — with Wan Khairul and 2 others.

"Sejuta penyokong Kelantan mahukan Obbina dikekalkan.."

Buleh ko gitu??

Obbina Nwaneri..

Seorang pemain imoport yang paling berbaloi pernah dibeli oleh pasukan kelantan di era kebangkitan.Pemain import yang yang tidak dicanang,dan diberikan publisiti okeh KafA.Yang pada mulanya hanya tangkap muat sahaja dalam skuad..

Tapi komitmen dan prestasi yang ditunjjukan oleh beliau,amatlah mengkagumkan hinggakan diserapkan kedalam kesebelasan utama pada mula penampilanya hinggalah beliau digugurkan.Sepanjang beliau beraksi,jarang beliau mengalami kecederaan,dan setiap game pastika akan diturunkan.(kecuali mengalami pergantungan).Tapi sekarang beliau telah dilepaskan oleh KAFA tanpa sebab rasmi.Ramai yang mengatakan,beliau digugurkan atas faktor disiplin..

Mengikut dari apa yang ambo dengar,dari sumber yang boleh dipercayai,Obbina digugurkan dari skuad TRW,bukan atas faktor disiplin.Umum sudah ketahui,komitmen Obbina oada pasukan Kelantan adalah begitu tinggi.Dan perkara yang paling jurulatih(steve darby) tidak suka padanya adalah sikap berterus-terang Obbina.Mengikut sumber,ketika skuad Kelantan dibawah kendalian SD,Obbina yang paling lantang mengkritik cara penyusunan pemain dan taktikal diatas padang.Ini menimbulkan rasa tidak senang SD,dan faktor inilah yang menyebabkan beliau digugurkan.

Siapa masih ingat??Obbinalah satu-satunya pemain import yang pernah marah kepada penyokong secara terus,yang membuatkan penyokong terdiam seketika..Sedangkan penyokong Kelatan adalah penyokong paling bekeng..Dan bayangkan jika beliau marahkan jurulatih dan pengurusan..Maka jadilah skuad yang tidak bolek di 'tekk'..

Rasanya ramai juga yang sudah tahu,dalam skuad Kelantan juga sekarang,telah dijangkiti virus 'cas keting'.Dan tahukah anda,setiap keputusan ketua jurulatih,adalah dari penolongnya juga.Dan dari apa yang ambo dengar,penolong jurulatih,sentiasa mahu menaikkan 'anak buahnya' untuk berada dalam kesebelasan utama..

Sejauh mana benarnya cerita hanya Kem THE RED WARRIOR dan KAFA saja yang tahu..


He's a legend leader and pillar. Still in shock what happened between Obinna & TRW. In 2 seasons he won 4 trophies for TRW. Has played with Nigeria national team in World Cup and Africa nations cup. He has never played in a team and not win a trophy. He has so much experience I learned a lot from him and many TRW players learned from him also. He was like a coach. All the best my brother from another mother. U will always have a big place in my heart. Thanks for all. Will miss u so much. - Dickson Nwakaeme -

 

Read 1344 times
Rate this item
(0 votes)

Ikuti berita TRWC

Daftar sekarang dan terima top artikel daripada TRWC dalam inbox anda setiap minggu. Sign up now and receive top stories from TRWC in your inbox every week

banerwebjc1

Instagram