Komuniti

Farisham Ismail yang saya kenali

Sep 05, 2014
Hit: 1616
Written by
Farisham Ismail yang saya kenali

Pagi2 jumaat ni ambo sero nk ngulas pasal pemain kita hok berjersi no 6 ni,Farisham Ismail..ulasan ni ikut kaca mata ambo,jadi pndapat ambo nge adik kakok mungkn xsama..

Anugerah pemain hok paling banyak meningkat tahun 2014 ni ambo nk buwi ko Farisham Ismail..terus terang,dari dulu ambo bukey peminat cara permainan Isey sbb gaya defendnya hok agak kelam kabut dan buat ambo rungsing bila dia ada dale 1st eleven..

Masa kelate ada centre back hok kemah pada zaman Obinna,Subra,Azizi Mat Rose mahupun Rizal Fahmi,Isey meme bukey tandingan dmo ni..

Walaubgaimanapun,pada tahun ni,permainan Isey meningkat dgn amat mendadak terutamanya selepas pemergian Obina..dia napok ada leadershp nk jaga back line,marking player lawe dgn amat kemas,menang heading dlm perebutan bola di udara,amat laju untuk recover blk slepas trlepas bola,dan hok paling penting,dia 2 kali lebih bgus daripada Hussein Alaaa..

Cuma hok ambo napok kelemahan Farisham adalah masalah nk fokus 90 minit perlawanan..selalunya dalam 60-70 minit 2 dia amat bgus,tp dlm 30 minit akhr 2,dia agak leka dan bila buat 1 mistake,kita sbgai pnyokng selalunya akn trus label dia sbgai pemain yg truk tanpa menilai sumbngan dia di awl permainan..so lagi,kalu Isey boleh tambah pnghayatan dan pemahaman dlm pembacaan game,dan lebih cool dalm jaga backline,ambo rasa dia ada pakej lengkap nk jadi salah seorg centre baik trbaik di negara ni..

Tu hanya pendapat ambo mengenai peningkatan mendadak prestasi farisham taun ni..ambo harap prestasi Isey smakin meningkat dan paling penting,bo bo lah buwi Hussin Alaa main..daripada Hussin main,baik buwi Pok Nik jadi CB ganding nge Isey..atau mungkin buwi lbh pendedahan kpada Tuan Faim..pakej fizikal napok lengkap doh,cuma teknik dan pengalaman masih kurang..

Apa pandangan adik kakok pulop?

Read 1616 times
Rate this item
(4 votes)
Ada Siaran Langsung: Kelantan Lwn ATM 26/8/14

Pihak RTM telah memaklumkan ada siaran langsung melibatkan Kelantan,Selamat bergomo puak kito....

Read 1318 times
Rate this item
(1 Vote)

Pendapat komuniti: Kelantan lawan Perak

May 20, 2014
Hit: 1187
Written by
Pendapat komuniti: Kelantan lawan Perak
Bagi yang menyaksikan perlawanan Kelate vs perak malam tadi sama ada live streaming atau di stadium.. apa komen anda tentang mutu permainan kelantan adakah sama seperti sebelum ini atau semakin meningkat?

 

Amir 'Flaming Coffin' MohamedBagi ambo hok tok panda sepak bola ni...Game play Kelate semale bagus...memey gol kurang tapi keno tgk aim sebenar dalam game tu...perkara paling menjadi keutamaan barisan skuad trw semalam adalah menguasai dan mendominasi keseluruhan perlawanan dan mereka berjaya...dominasi penuh sepanjang 95 minit...boleh dikatakan secara kiraan mudah...penguasaan perlawanan semalam atau dominasi perlawanan: Kelantan (68%) - Perak (32%)...cuma beberapa pemain Kelantan perlu tingkatkan mutu kawalan bola agar Kelantan boleh wat total domination dalam setiap perlawanan selepas ini...a very good and simple game play by Boateng and the whole team...ternyata dominasi oleh pasukan Kelantan berjaya memberi tekanan kepada pasukan Perak...bukan hanya di atas padang malah turut memberi tekanan hebat ke bangku simpanan pasukan lawan...
 
Hafiy Azharsemakin meningkat cuma tdk bgtu ketara . sperti biasa , hnya bleh score 1atau 2gol sj dlm stiap match . musim nie br 2 kli klantan berjaya score lbeh 2gol . tp nmpak sdkit kemas berbanding sblm ini
 
Shidi DanishCredit utk Brendan, Kecik, Shawky n Ala...cukup rajin...trutama Brendan yg kerap bantu ptahanan...ala plak stedy dgn hntaran trus pd pnyerang n sayap...piya sdikit tggelam n bazir bola bila conner kit...asyik2 nk buat bola in swinger pah ceroh...ksimpulannya ptahanan harus d perkemaskan lg...pmain muda sprti izwan n kecik smkin matang...pnyudah kita tnggu tngok aksi gndingan Toge n Doe...insyalah target 5 terbaik liga n final FA tercapai...
 
Mohd Dzuraidi Abu TalibBrendan gan pemain terbaik semale....rajin, hantaran kemas dan cepat kembali ke posisi asal slps bertahan.....patut buleh wakil malaysia doh setaro ni!!!!!!!kemah keming ganding dgn shawky!!!
 
  • Ajissalleh SallehPmainan smkin laju dan mnarik tutamanye kechik smkin lincah dah teknik myerang smkin baik cuma pyudah kurang mjadi sybas
    Bonteng
  • Iwe TupazrPermainan ok dh,strategi menarik..cma prtahanan ckit jh lmoh..tgah meme steady,piya n brendam gam xptus2 cri bola passing ko striker..klu keseluruhan gk bleh oyk kemah dh game male cma kna bekki bhgian prtahanan ckit jh npok xsdak..buat yg trbaik TRW,sek kito jange pecoh!!!GKG
  • Che Abdullah Mamathok ambo dok perati lah. Maine ado bnyok beruboh doh. Napok pemain panda doh ambk bola kaki gu lawe. Cumo sapoter agok kure gamak skit. Kalu di stadium jdt stat game sapa hbis tk bereti bg smangat kn pemain. Harap stsmiv ake jd supo thun lpas sapa dpt anugrah klab penyokonp terbaik ko rano sek kto. Maso lawe Felda aritu napok maine sdak selepah keno 3gol sbb sapoter bui smangat luar biasa.harap lepas ni jd gitulah.buke time sumbat gol jah.ni lah pandenge ambo.
  • Volley Syariff AlikAda peningkatan cuma di babak akhir permainan, pemain agak leka menyebabkan perak dapat satu gol. Kalau kurang bernasib baik mungkin kita gagal pulang dengan mata penuh. Apa pun, gaya permainan dan mood player sangat positif di bawah boateng. Gkg.
     
    • AChik Farizahan AwangSemakin meningkat THE RED WARRIOR..tapi bakpo reff n FAM koho gong?
    • محمد شهىدانbagi kawe menarik dan bagus.. cumo nok lawe team top5 liga masih sakit...
      GB pandai atur player dan tukar2 player. permainan male byk menyerlahkan bakat setiap player.. 1st 11 male tadi kawe minat..walau def kure.. GB pandai imbangi di setiap kekurangan.. striker import takdok, maka tengah kena hidup.. dgn adanya shawkey gan dan piya..meme gabungan midfielder terbaek klate ada loni. shawkey keyplayer tgh..
      walau def lemah male td, tapi tgh dan wing tutup kelemahan tu.
      kalu sebelum ni ambo nok menna iwe seli jadi 1st 11, dan doe jadi sub.. tapi kali nim tanpa doe..striker kita hidup.. byk try walau xmasuk.. bayangkan kalau kita ada striker import yg berbahaya? harap2 tagoe buleh..
      paling best male td, player2 kita pada prestasi lebih tinggi dari biasa.. brendan gan paling menarik, piya pun lebih yakin, nazri pun hebat cuma roypy dgn t.bulloh jer masih xberubah..
     
Read 1187 times
Rate this item
(0 votes)

Mat Alem Kelate di Kota Paris

May 05, 2014
Hit: 1241
Written by
Mat Alem Kelate di Kota Paris
Dlm kedai ni laaaa duo ore negero tanyo kawe mapla hok kawe lilit tekok ni dapat mano...(dio tanyoo)baggo kawe beli mapla ni maso kelate kaloh ngn s.darby d selaye rituuuu.
 
- Jika berminat kirimkan gambar anda dengan semangat The Red Warriors kepada kami di Facebook page @ group The Red Warriors Malaysia
Read 1241 times
Rate this item
(0 votes)

Ikuti berita TRWC

Daftar sekarang dan terima top artikel daripada TRWC dalam inbox anda setiap minggu. Sign up now and receive top stories from TRWC in your inbox every week

banerwebjc1

Instagram